Reklamlar

ERDOĞAN'A AĞIR TEPKİ!.. AÇIKLAMALAR ART ARDA GELİYOR

ERDOĞAN: “İSTİKLAL MARŞINDA BESTE VAR AMA GÜFTE İYİ DEĞİL”

AKŞENER: “LAF ETTİ BAL KABAĞI DERLER”

MEYDAN: “TARİH UYDURUYORLAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 46. Muhtarlar Toplantısı’nda İstiklal Marşı’na ilişkin ilginç bir çıkışta bulundu.

“En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın (İstiklal Marşı) hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır.” ifadelerini kullanan Erdoğan, İstiklal Marşı’nın yeniden bestelenmesi gerektiği mesajını verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, isim vermeden sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Akşener, #İstiklalMarşımaDokunma hashtag’ıyla;

“LAF ETTİ BAL KABAĞI DERLER”

“Baktı güncelleme lafı ayağına dolandı şimdi de beste yapmaya heves etti. Esas güncellenmesi gereken kafaları. Anadolu’da buna laf etti bal kabağı derler!” ifadelerini kullandı.

Tarihçi ve SÖZCÜ yazarı Sinan Meydan ise tepkisini şöyle dile getirdi:

“TARİH UYDURUYORLAR”

“Eski Türkiye” dedikleri Atatürk Cumhuriyeti'nin sembollerini ortadan kaldıracaklarını,”Andımız”la başlayan sürecin “İstiklal Marşı” ile devam edeceğini 2016'da yazmıştım. Yeni Türkiye'ye uygun yeni bir tarih uyduruyorlar, Yeni Türkiye'ye yeni marşlar planlıyorlar.2023 hedefi bu!”